Blogi tuo uuden mahdollisuuden viestiä seurakunnassa

Hei!


Pääsiäisviikko on juuri meneillään. Pääsiäisen sanoma pitää sisällään uuden elämän mahdollisuuden. Jeesus herätettiin kuolleista sen tähden, että uskon kautta häneen, jokainen ihminen voi päästä kerran taivaaseen. Synnin, kuoleman ja kaiken pahana valta on voitettu!


Toinen pääsiäispäivä on omistettu Ylösnousseen ilmestymisten muisteluun. Jeesuksen ylösnousseena saivat kohdata ensimmäisenä naiset, mm. Magdalan Maria, josta Jeesus oli ajanut pois seitsemän pahaa henkeä. Naiset saivat enkeliltä tärkeän viestin opetuslapsille: menkää kiireesti sanomaan heille, että Jeesus on noussut kuolleista ja hänen menee teidän edeltänne Galileaan. Siellä he saisivat kohdata hänet. Kun he sitten kohtasivat, Jeesus antoi omillensa lähetystehtävän: Ottakaa Pyhä Henki, joille te annatte synnit anteeksi, niille ne ovat anteeksi annetut, ja joilta te kiellätte anteeksiannon, he eivät saa syntejään anteeksi. Opetuslasten tehtävänä on mennä kaikkeen maailmaan ja saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamusta. Ja joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Näin Jeesuksen työ jatkuu Pyhän Hengen työnä hänen seurakunnassaan.


Kaste- ja lähetyskäskyn mukaisesti seurakunnan tehtävään kuuluu myös opetus Jumalan sanaan perustuen. Vanhempina voimme tuoda lapsemme päiväkerhoon, perhekerhoon tai messuun Jumalan sanan kuuloon ja turvalliseen ympäristöön. Myös nuoremme tarvitsevat ja kaipaavat Jumalan sanaan perustuvaa opetusta, mikä elämässä on tärkeää ja tärkeintä. Kerhot, rippikoulu ja isostoiminta on juuri tätä. Seurakunnassa jokaiselle löytyy varmasti jotakin, kun vain lähtee etsimään.  Tärkeintä on kuitenkin muistaa hiljentyä Jumalan sanan kuuloon, jotta sielu saa ravintoa.


Tämän blogin kautta haluan kertoa seurakunnan toiminnasta ja osallistua ajankohtaisiin keskusteluihin. Myös talouspäällikkö Jenni Ilomäki on luvannut kirjoittaa omasta näkökulmastaan. Viestintä on vuorovaikutteista. Toivon, että teksteihimme otetaan kantaa ja, että syntyy keskustelua ja uusia ideoita, miten Ähtärin seurakunnan elämää ja toimintaa voisimme yhdessä kehittää yhä paremmaksi. Kiitoksia kaikille, jotka olitte pääsiäisen tilaisuuksissa mukana! Seuratkaa nettisivujen www.ahtarinseurakunta.fi tapahtumailmoituksia ja Uutisnuotan ja Viiskunnan kirkollisia ilmoituksia: seurakunnassa tapahtuu koko ajan.


Jumala siunatkoon sinun päivääsi!


Kalle Peltokangas, kirkkoherra


Ps. Alla olevat kuvat ovat minun ottamiani Ähtärin valoisasta kirkosta, tervetuloa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä isossa kuvassa tapahtuu?

Elämänmakuisia hetkiä Pappilassa