Ähtärin kaunis hautausmaa
Ähtärin hautausmaan kesäkausi on alkanut ja sen kauneus alkaa tulla esiin. Lumien sulamisen jälkeen työntekijämme kävivät heti toimeen hautausmaan kesäkuntoon saattamiseksi. Talven aikana kertyneet roskat, oksat ja muut moskat siistitään, jonka jälkeen tasataan talven aikana hautaan siunattujen kummut ja kylvetään nurmi. Talven aikana kallistuneet kivet oikaistaan ja kaatuneet kivet nostetaan ensin hoitohaudoilla ja sitten muilla tilausjärjestyksessä. Hoitohautoja aletaan kukittaa 11.6. alkaen.

Toukokuun toisena viikonloppuna juhlitaan äitienpäivää ja tänä vuonna saimme viettää sen erittäin lämpimässä kesäsäässä. Hautausmaa-alueelle on sijoitettu hautakaavan mukaisesti avonaisia kastelualtaita sekä vedenottopisteitä, joista hautausmaalla kävijöillä on mahdollisuus saada kasteluvettä käyttöönsä. Kastelua varten vesipisteet on varustettu kastelukannuin. Äitienpäivän alla sattui kuitenkin valitettava putkirikko, joten kaivoja ei saatu täytettyä ja ainoastaan kirkon seinällä olevasta vedenottopisteestä sai vettä. Epäselvä tilanne on aiheuttanut monelle ihmiselle mielipahaa ja olemme siitä pahoillamme. Parannamme vedenottopisteiden opastusta kesän aikana.

Uudet hautamuistomerkit asennetaan kesän aikana. Haudalle asennettavalle muistomerkille tulee hakea hautaustoimesta vastaavan viranhaltijan lupa ennen muistomerkin paikalle asettamista. Muistomerkistä on laadittava suunnitelma, josta ilmenee muistomerkin koko, materiaali ja teksti. Seurakunnalla ei ole omaa muistomerkkien myyntiä, vaan omaiset hankkivat muistomerkit alan eri yrityksistä.

Ähtärin seurakunnan hautaustoimessa on noudatettava hautaustoimilaissa, kirkkolaissa, kirkkojärjestyksessä sekä muissa laeissa ja asetuksissa olevien säännöksien lisäksi hautaustoimen ohjesäännön ja hautausmaan käyttösuunnitelman määräyksiä.

Käyttösuunnitelman mukaan osastoa F-G (nk. museo-osastoa) lukuun ottamatta hautoja ja niiden kukkapaikkoja ei voi kehystää eikä haudan sokkelikivenä voi käyttää kukka-aihiollista pohjakiveä. Lisäksi hautausmaalle ei ole sallittua mennä autolla, pyörällä tai koiran kanssa, ellei kyseessä ole opaskoira. Näitä ohjeita noudattamalla saamme pidettyä kauniin hautausmaamme kunnossa.

Jenni Ilomäki, talouspäällikkö


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä isossa kuvassa tapahtuu?

Elämänmakuisia hetkiä Pappilassa

Blogi tuo uuden mahdollisuuden viestiä seurakunnassa